Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människans fiende?

 

 

AI satt på paus

forskare på bromsen gör

inser plötslig fara

man ej experimentera bör

 

när tekniken överlistar

hotas mänskliga kontrollen

AI självständigt agerar

blir  som du i rollen

 

framsteg ej alltid av godo

nu AI kan härma mänsklig röst

sägs orsakat mans självmord

för det finns ingen tröst

 

när människa vill skapa "människa"

bör människa se konsekvenser

inte drabbas av fartblindhet

måste finnas referenser

 

människan som människa unik är

bör ej kopieras  genom stålfigur

vad blir det då för mening

med nåt utan mänskliga känslor

 

 

 

 




Bunden vers av Öknens Ros VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-04-01 17:52



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
AI = Artificiell Idioti
2023-04-15

  Solstrale VIP
Ja tänk 2000 år sedan Jesus steg ned och inte ens människan har ändrats trots detta så värst mycket. Men vi har jobbat på det i 2000år så kom vi bara hit… dvs AI ska komma ihåg att 2000år minst kvar innan någon form av erkännande!
2023-04-12

  Kungskobran VIP
Det går att dra ut sladden på AI maskinen till skillnad från människan
2023-04-02

  Foohexa
jag menar, hur unik är någon som blir brädad utav 1:or och 0:or
2023-04-01

  Foohexa
om ingen riktig intelligens finns eller må vara bortslösad hoppas jag på ett artificiellt högintelligent substitutprogram utav intelligenta männskor
2023-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP