Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människor födda i år kan leva upp till 141 år.

Människor födda i år kan leva upp till 141 år.

Män födda 1970 kan bli upp till 141 år gamla, och kvinnor födda samma år kan bli upp till 131 år gamla, enligt en ny studie av forskare från University of Georgia, USA.

Dr David McCarthy ledde teamet av forskare som skapade en modell som projicerar hur den maximala mänskliga livslängden kommer att öka i framtiden, enligt The Telegraph.

Amerikanska forskare analyserade den förväntade livslängden för brittiska invånare födda 1880 för att göra prognoser av människors förväntade livslängd inom en snar framtid.


Enligt dessa uppskattningar kunde män födda 1970 uppnå 141 års ålder, medan kvinnor kunde leva till 131 år.

Författarna till studien konstaterar dock att dessa människor fortfarande är ganska unga och inte har fullt förtroende för dessa uppskattningar, och varnar för att de kan vara felaktiga eftersom de är baserade på vissa statistiska antaganden.

Amerikanska specialister säger att de är mer säkra på uppskattningarna för generationen 1940. I det här fallet är den förväntade livslängden för män 125 år och för kvinnor 124 och ett halvt år. Här är sannolikheten för att uppskattningen är korrekt 50%.

Det betyder att en person som nu redan är över 80 år fortfarande kan vara vid liv 2065.


Den som nådde den äldsta åldern var fransyskan Jeanne Calment, som dog den 4 augusti 1997, 122 år och 164 dagar gammal.

"Våra data visar att den längstlevande kvinnan i Storbritannien, född 1940, skulle kunna bli mellan 120 och 128 år, och det är ungefär likadant för män", säger DR. McCarthy.

Han tillade att ålder 115 är den punkt då en person har 50% chans att överleva ett år till.

Män lever vanligtvis mindre än kvinnor, men en färsk studie tyder på att detta kan bero på livsstilsfaktorer och att de rent biologiskt kan leva längre än kvinnor.

Källa: The Telegraph

Etiketter: Storbritannien, studier, förväntad livslängd,




Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 50 gånger
Publicerad 2023-04-01 18:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP