Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att dricka vatten barbröstad framför spegeln

Jag dricker vatten
barbröstad, framför spegeln
och accepterar den spegelvända självbilden
mer än min faktiska
folkbokförda
identitet

Vi har alla en egen riddare i natten
vi har alla en bröstkorg
vi har alla något som gömmer sig däri
det växer och minskar
det är en blåsbälg
det är vårt sjungande hjärta

Jag ligger på soffan idag
jag ler inte idag
jag tittar på ditt ljus som ler åt mig
när du bjuder in mig
att skratta åt mig själv

Jag står på perrongen imorrn
dricker ur allas koppar kaffe
och torkar alla bord
jag är smulornas mästare imorrn
jag är stilfullt trevlig och snygg imorrn

Vi har alla någon som gömmer sig inuti
vi växer och minskar
vi ser det först i spegeln
när vi möter oss själva
barbröstade
och tänker
jag är inte den
som tittar ut
ur mina ögon




Fri vers (Fri form) av Ludvig Nord
Läst 92 gånger
Publicerad 2023-04-03 01:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nord
Ludvig Nord