Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
7


Denna dag når ett hjärta


Dag blir kväll, en sol går ner i skymning.
Kväll blir natt. Vi faller i sömn.

Jag satt hela vintern och såg snöflingorna falla.
Jag såg den mörka skogen. Inga blad på träden, inga spår i snön.
Jag satt kvar så länge.

Denna dag når ett hjärta.
i kosmos industri
och ger det vind i våra segel
Denna dag har det fått ett bröst att slå i
och blod i sin artär.
så att själen kan öppna sina ögon.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 107 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-04-05 14:44



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Titeln säger allt! Minimalism på sitt bästa! Underbart hur du konstruerar övergångar och når fram till ”Denna dag” , subjekt som väcker till liv kroppsligt och själsligt
2023-04-10

  Kajan VIP
Tycker om hur de tre stroferna med helt olika stämning går in i varandra på ett självklart sätt. Gillar mycket.
2023-04-05

  Anya VIP
Jaa, visst har man suttit hela vintern och tittat på snöflingorna. Stor igenkänning. Känner att dikten ändå leder mot våren. fint!
2023-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg