Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektion kring ensambarn till åldrande, ensamma föräldrar. Otillräckligheten.


ENSAMBARN

Du säger ofta
med din trötta röst
"Du är ju den enda jag har".

Du frågar hur jag mår,
det finns alltid något uppdrag
oavsett mitt svar.

Du är gammal och trött
men klar i tanken
och benen bär dig när du går.

Jag jonglerar mitt liv
med dina sysslor,
vill finnas till så gott jag förmår.

Du har svart bälte
i insinuationer om
mina brister och otillräcklighet.

Du berättar gärna
om dina vänners barn och
deras förträffliga förträfflighet.

Sjukdom och livet självt
dränerar stundtals 
min energireservoar.

Jag ber då om din förståelse,
men får som alltid
samma svar

"Du är ju den enda jag har".

 

 




Bunden vers (Rim) av MaLo VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-04-10 10:37



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Välformulerad dikt om hur det kan vara att vara ensambarn.
2023-04-13

  Cugel VIP
Jag kanske är färgad av egna erfarenheter i min läsning.... härskartekniken att ge dåligt samvete ser ut att komma från en mamma snarare än pappa. Det är inte 50/50% gissning. Oavsett verkar det finnas skäl till gränssättning. Det kan mycket väl stämma att du är det enda hen har då är du i tillräcklig stark position att markera. Well lätt att säga svårare att utföra.
2023-04-12

  Cikoria Blå VIP
En bra text som känns, om hur det också kan vara. Det är säkert svårare att vara ensambarn.
(Jag tänker ibland när jag hör eller läser om vuxna barn som klagar på åldriga föräldrar, eller tvärtom när föräldrarna klagar över sina frånvarande barn, "så synd att ni inte kan ha lite glädje av varandra istället".)















2023-04-11

    Sefarge VIP
Uschimej!Där tar du
upp ett klassiskt
ämne.Konsten
att ge till sina
nära o kära
Utan att ej
själv bli
helt drän
-erad på
Kuppen!
;)

2023-04-10

  Sparvögat VIP
Så vemodigt smärtsamt speglar du
en ojämlik relation…
En villkorslös kärlek som vilar ensam
i skuldbeläggandets hav…

2023-04-10

  Kungskobran VIP
Det låter sorgsamt, det måste väl finnas roliga saker att göra tillsammans
2023-04-10

  Skatflickan VIP
Den känns att läsa. Sluter ute, trasar in. Tänk att en hinna kan vara både det tunnaste eller tjockaste mest ogenomtränliga. Och ord; Allt med hullingar fastnar
2023-04-10

  Larz Gustafsson VIP
Känner igen mig.
Tyvärr.
2023-04-10
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP