Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varje tår - en droppe kärlek


Jag gråter min mammas tårar nu
liksom hon grät sin mammas tårar då
min dotter ska gråta mina tårar sedan

Allas tårar samlade i en evig våg
rullande in mot stranden
för att åter kastas ut i djupet
ingen nåd det bara är så

Har du sett havets rörelser
vågornas händer möta klipphällars
hårda skrovlighet med sådan mjukhet
rullar åter ut igen för att samla tårar

Himlens moln bärande sin börd
liksom blivande mödrar 
bär sina barn inuti och sedan
i ömma trygga famnar

Havet och regnet är
den samlade saknaden
Inget och ingen kan ersätta
den älskande modern som är

jordens salt
livets sötma
livets allt

 




Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-04-10 13:49



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En naturlyrisk dikt, där metaforerna är vackra. De sjunger en vemodig visa som berör själens djup. I stor förtröstan lägger vi våra liv i tidens hand. Där vi alla längtar få bli väl emottagna!
2023-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP