Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med ljusets ankomst

Ljuset som kommer nu

Kan inte bestämma 

Om det är en välsignelse 

Eller en förbannelse 

 

Utemöblerna står utställda 

Huttrande längs husväggar

Eller på nytvättade altaner

Dit människor letar sig

För att lapa i sig varje stråle

Så snart solen visar sig

 

Själv trivs jag bättre i skuggan 

Bakom persiennerna står jag

Vet att sol och falsk vårvärme 

Aldrig kommer bli min sak




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-04-12 06:43



Bookmark and Share


    Påfågel
vår
ett
sår
2023-04-17

  Susen VIP
Bra skrivet
2023-04-16

    Max Poisé
Wow. Här gav du mig den tanken jag saknade idag...Tack!
2023-04-12

  Poesia VIP
Klockrent och igenkännande

*applåd*
2023-04-12

  Marita Ohlquist VIP
Tankeväckande om hur olika vi känner och tänker vid vårljusets återkomst.
2023-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP