Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtats dörr

 

 

Förut stod den alltid öppen

värmen strömmade in
den bistra kylan likaså

har blivit klokare med åren
utbildat mig till portvakt

väljer vem som får komma in




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2023-04-12 09:48



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Livet; en balansgång.
Men finns även de
som redan i unga år
stänger sin dörr och
räds att leva.
2023-04-17

  Susen VIP
Kloka ord. Att skydda hjärtat kan behövas
2023-04-16

  Solstrale VIP
Klockrent! Och klokt!
2023-04-14

  Eva Langrath VIP
Kloka ord om att vakta sig för energitjuvar.
2023-04-13

  Gunnel Eriksson VIP
Klokt! Ibland blir man bedragen.
2023-04-13

  Eva Helene VIP
Att lära sig att bli denna slags portvakt är en svår konst, så skönt att äntligen behärska den vilket du hunnit bli klok nog att göra. Fint!
2023-04-13

  MaLo VIP
Kloka ord om vem som ska få ta del av den gästfrihet och energi man har att erbjuda.
2023-04-13

  Margit Grell
En vishet att begrunda.
Bra fångat!
2023-04-12

  Cugel
Du är en person med så mycket mildhet och vänlighet att det är inte förvånande att bore också vill leta sig in. Bra att du sätter gränser. Varje dörr behöver sin Sankte Per. Det är antingen det eller att du själv blir nedkyld.
2023-04-12

    Max Poisé
Tyvärr är ålder och vishet något som slår ungdom och naivitet...
2023-04-12

  Anya VIP
En svår konst att kunna vara portvakt. få som kan det. Grattis att du fixar det.
2023-04-12

  Kungskobran VIP
Som pärleporten.
2023-04-12

    Lars Gullberg
En dikt med många ansikten. Den väcker tankesmedja som jag tycker väldigt mycket om. Dikten är egentligen större än vad man tror. Vi människor har så mycket att lära oss av varandra.
Och vi lär oss med tiden.

Gott Maria
2023-04-12

  Maria Sundelin VIP
Ja man måste välja med omsorg
Kramar
2023-04-12

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om att kombinera
ett öppet och vänligt sinne med
vaksamhet.
2023-04-12

  Poesia VIP
Stor klokhet och erfarenhet råder här som du förmedlar så väl

*applåd*
2023-04-12

  Respons VIP
Kloka tankar mellan skydd och överfall.
2023-04-12

  Kajan VIP
Den svåra konsten att sätta gränser har ej alla med från barndomen; kanske behövdes inga, eller så var överträdelserna konstanta.
2023-04-12

  Öknens Ros VIP
Med åren kommer visheten, låter den råda vem som får beträda porten.
2023-04-12

  Sparvögat VIP
I hjärtat vill värmen vila ~ långt från
kalla vindar…
Så fint fångat!
2023-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP