Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nattfönster med vingslag



dörren till att skriva om fallandet,
att hon vet mycket om det
handlar sällan om en sak, säger hon
rör mellan rummen att skicka hårband i
fula ord på ciggpapper, vägbeskrivningar
till glasskiosker utanför sommarstäder

lyssnar på sin egen musik i hissen, en skiva
dödsmusik från kärnan. Blått akrylglas
att måla sand och vitt över. Ibland tänker hon
på ett flammande men lekfullheten
får något stelbent över sig. Det är då de berättar
att ”Kupa över vitt” har stulits.

Talar hela tiden om äppelträden i hennes mormors trädgård, hennes
barnbok om diamanter som vildsvinen bökat fram
Skelett för det man vill säga
Har hon inte skrivit nog om
Det hon trodde att hon aldrig skulle skriva om
Musik ungdomar i utlandet lyssnade på baklänges




Fri vers (Fri form) av räddare/antenner
Läst 616 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2023-04-18 21:35



Bookmark and Share


  räddare/antenner
Vad synd att jag inte hann svara på den "fina" kommentaren jag tydligen fick på den här texten av "ej medlem längre/Johannes Nilsson". Att en del orkar och så vidare. Jag känner igen sättet kan man säga.
2023-08-18

    ej medlem längre
En rad skickliga formuleringar men fullständigt glömbar, som det gärna blir när prydliga människor leker poeter.
2023-05-10

  Anneli Karlsson
Gillar verkligen den fria associationen i detta porträtt av en kvinna. Det öppna bildspråket. Speciellt "Skelett för det man vill säga Har hon inte skrivit nog om" Häftigt!!!
2023-04-19

  Emanuel Sigridsson VIP
Om man leker med tanken att placera närmaste litterära alster som överbyggnad väljer jag mellan Den gudomliga komedin, Alice i underlandet och Resan till jordens medelpunkt. Det blir Alice i underlandet.

Man skall inget ta för givet. Livet tar sina skär, så läsare släpp orden inpå huden! Läs och känn!
2023-04-19
  > Nästa text
< Föregående

räddare/antenner
räddare/antenner