Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna foton


Outdragen

Nyanser av gult och lila
fladdrar i vind
gult är fult
gredelin sade vi när jag var barn

Jag hade en syrenfärgad klänning
och skummgummiunderkjol
skärp ton i ton
hårt åtdraget i midjan

Kanske startade det då

Jorden packas lätt
kring de späda plantorna
vattnas
finner sin plats

Himlen är blå
över de nya hustaken
en lövblåsare
klyver tystnaden

Sömnlösheten
brottades med orden
in i den nya dagen 

Outdragen väntar den på alla
som ett tomt oskrivet ark
väntar på handen och pennan
att forma liv

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2023

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-04-21 10:23



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Texten rymmer mycket känslor och tankar kring det mänskliga; tänker bl.a. på barnen som små skott som planteras likt växter i olika jordmån. Det både doftar, ljuder och känns rakt igenom.
2023-04-23

  Marita Ohlquist VIP
Med pennan i handen skrev du en bra text om det som var och det som är.
Fantastisk bild, ögonfröjd.
2023-04-21

  Sparvögat VIP
Du formar vackra ord med din penna…
Mycket fint!
2023-04-21

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet med förhoppningar inför den nya dagen.
2023-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP