Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Fick orden placera, kyla och brutal från Cikoria Blå. Jag lägger 18 nya ord och vidarebefordrar sedan tre nya ord till TrollTörnTrappan. Kedjan är Gunwale - Lena Söderkvist - Chan - Cikoria blå - Respons - TrollTörnTrappan - prima donna - Gunwale


Stafettdikt: I Guds frånvaro

Gud placerade isberg vid polerna  

för att kyla planeten

Människan tackade Gud genom elda atmosfären 

Vem av oss är mest brutal?

 

 
Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-04-22 23:49Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Därom kan man tvista, likaså om vem som uppfann vem. Men ok, jag förstår symboliken. Ställer man frågan så som här har skett blir Homo sapiens mest skyldig, helt klart. Tänkvärt är det i vilket fall som helst.
2023-04-23

  TrollTörnTrappan VIP
Konkret text och bra fråga!! Människan - förväntas man väl svara i korus? - men samtidigt om vi är Guds avbilder, så har han ju del av skulden?!

Gud som redan verkar vara fullt medveten om allt, kunde räkna ut att hans barn skulle testa villkoren och tänja gränserna... på gott och ont.

Även fast människor gått till alltför respektlösa överdrifter, så kunde vi knappast veta på förhand hur världen funkar [som Gud kunde?] - och har nog fortfarande kvar mycket att förstå?!

Frågan blir mest vad vi lär oss eller vad livet lär sig...?

2023-04-23

  Cikoria Blå VIP
Orden ändrade form och placerades så att det blev en lättläst text lätt att förstå.
Bra.
2023-04-23

  Gunwale VIP
De fådda orden har funnit sina platser på ett naturligt och självklart sätt! Dikten är tydlig och lättillgänglig - vilket är speciellt viktigt när budskapet är så här viktigt!
2023-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP