Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogens konung

Skogens konung.
Är det en älg?
Han ger oss ingen honung.
Han har för evigt helg.

Ändå har han skogen.
I sitt namns stolthet.
Han säger han är mogen.
Att ta hand om det.

Borde inte bina
vara våran konung?
De tar hand om dina
blommor och ger en honung.

Näpp, sade älgen.
Ty det är vårat land.
Kungligheten sitter i märgen.
Stoltheten i våran hand.

Den visar vi upp.
Glatt, högt och bra.
Inga invånare gör någon kupp.
Om tyngden är lätt att dra.




Bunden vers av Hilding Wickström
Läst 95 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-24 19:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hilding Wickström
Hilding Wickström