Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vågspel

 

på väg nerför dynerna
rispar mig strandrågens strå
jag möter klucket märker
vågrörelser från fjärden
nynningar viskande inuti
når till vattenbrynet
skrivfingret fabulerar ord
i strandsandens fuktiga yta
till den lågmälda havspulsen
min gåva till dig bär gunget i aftonhimlens lekande åtrå
över synranden och vidare
ut på fjärran uppochnerland
på hemväg noterar jag
i ögonvråns vinkel
hur havet som häver sig
bär sången på farleden
som leder hem till dig




Fri vers av Per Rydberg
Läst 84 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-25 12:18



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
De e de här di kallar kärlek, till poesin i känslan och satsmelodin...
2023-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg