Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glöm ålderns tårar och skapa glädje-tårar












När man blir gammal

men inte så gammal

Att man känner sig gammal

men man börjar svamla

 

Om saker som kärlek

och otrohet 



Om pengar som en vara

eller en icke nödvändig vara

Om livet

som man inte borde tagit för givet

 

Snälla lev nu på slutet, det är inte försent

försök njuta av återstoden av det



 Därför varnar jag er alla

jämför er inte med allt och alla

 

Sluta tävla

sluta skrävla

Rulla i symbios med empati-däcken

släng egoismen i sopsäcken

 



 Lev och le

var glad med besked

Njut av livet idag

i morgon är det kanske försent

 

Jo jag vet att det är svårt

men försök, kämpa hårt



 Då kanske de sista åren

tar bort såren

 

Från det usla, som fått dig hängd

när du livets ondska fått dig på-slängd

Nu när du förstår livet

minns det fina, när du går de sista stegen och öppnar livs-arkivet






 


 

 


 



 






Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-26 19:24



Bookmark and Share


  Respons VIP
Väldigt kloka ord att ta med sig.
2023-04-28

  Vindsvala VIP
Kloka råd från dig! Man lär sig, förhoppningsvis, av sina erfarenheter
2023-04-27
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP