Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dimman


Det är ett annat mörker
i mörkret vi ser
vi inte kan se.
Ett hål lika stort
som tjugo miljarder solmassor.
Och dom är många. hålen.

Och de kommer mot oss. Och vi är
ljusets kvast
Som kommer
virvla runt sin gas
Och förintas.

Sitt ljus att blinka sina
sista ljussken
Runt en osynlig värld

och slockna.

Universum att sväljas.
Planeter,
himlakroppar,
all materia,

allt.

Den slutgiltiga förintelsen

Bortom tid och rum in i en osynlig
svart värld
vi inte kan se





Kanske något vi inte förstår och som kanske skett i oändlighet,
att försöka tänka och räkna i tid
men som kanske inte ens är tid.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 78 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-05-02 12:42



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om den djupa och filosofiska tonen om alltings förgänglighet. Nej, kanske något vi inte förstår.
2023-09-27

  Kajan VIP
Fullständigt svindlande text, som att skåda ner, vid randen av.
2023-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg