Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Putins motorcyklister lämnade, genom Ukraina, mot Berlin: "Vår strävan efter seger är evig"


Putin med motorcyklister åker genom Ukraina till Berlin.

Hundratals cyklister från den pro-Kremlska Night Wolves Club, iklädda lädervästar, åker kraftfulla motorcyklar och viftar med den ryska flaggan, har samlats i Moskva för ett "patriotiskt" rally som går genom östra Ukraina och slutar i Tyskland.

 

"Kriget kommer inte att stoppa våren" Detta är huvudbudskapet för dagens firande", rapporterade AFP på lördagen, innan lanseringsrallyt, Aleksandr Zaldastanov (foto, vänster ), med smeknamnet "The Surgeon", 60 år gammal, ledaren och grundaren av klubben.

"Trots alla svårigheter som Ryssland står inför är vår strävan efter seger evig", försäkrade han.

Det är nödvändigt att göra allt för att "föra den ryska armén närmare seger" i Ukraina.

Flera deltagare i rallyt viftar med ryska och sovjetiska flaggor. Vissa har klistrat upp bokstaven "Z" på sina motorcyklar, symbolen för den "ryska specialmilitära operationen" i Ukraina, som inleddes av Vladimir Putin den 14 februari 2022.

Rallyt - kallat "Segerns hjul" - återupptog den traditionella sloganen för den ryska offensiven i Ukraina - "Vi lämnar inte vårt folk bakom oss".

Enligt arrangörerna kommer motorcyklisterna den 1 maj att passera Volgograd - fd Stalingrad - på Volga, teatern för en blodig strid mellan sovjetiska och nazistiska tyska trupper 1942-1943, som markerade en vändpunkt i andra världskriget , mot seger Sovjetunionen och dess allierade från den tiden.

De kommer att fortsätta sin väg till Donetsk-regionen, teatern för våldsamma väpnade konfrontationer i östra Ukraina, där de vill distribuera humanitärt bistånd till ryska civila och soldater.

– Folket i Donbas och vi är samma människor, sa Artiom, en 34-årig arbetare, till AFP innan han lämnade.

"The Surgeon", målsatt av västerländska sanktioner
"Invånarna måste stödja vårt folk var de än är", säger Aleksei, en 50-årig motorcyklist som kom speciellt från Minsk, Vitrysslands huvudstad, som ligger mer än 700 kilometer från Moskva, för att delta i rallyt.

Irina Ermolina, 45 år, sjuksköterska, säger att Nattvargarna regelbundet skickar humanitär hjälp till de ukrainska regionerna Luhansk och Donetsk, i östra Ukraina, till både civila och sårade ryska soldater.

Efter att ha gjort en runda i Moskva återvände deltagarna till startpunkten - "Bike center" - till en konsert av några "patriotiska" rockband.

"Låt oss applådera alla dem som försvarar vårt hemland idag", krävde, på scen, en av sångarna, inför en skara skinnjackor och hörlurar placerade på bord, bredvid ölmuggar.

”This is Russian land, it's my homeland!” sjunger ett av banden, tillsammans med publiken.

En av deltagarna säger dock att han inte håller med om detta partis "patriotiska" paroller.

"Jag gillar inget som har med offensiven att göra", säger den här 40-årige mannen som inte vill uppge sitt namn.

Arrangörerna räknar med att avsluta sitt rally i Berlin den 9 maj.

Aleksandr Zaldastanov, som säger att han är en "vän" med Rysslands president Vladimir Putin, är föremål för västerländska sanktioner för att stödja Rysslands annektering av Krim 2014 och Rysslands offensiv i Ukraina.

I maj 2015 förbjöds Zaldastanov att resa in i Polen eftersom han ville organisera ett "segermotorcykelrally" över hela Europa.

Detta förbud upprörde alltså den ryska diplomatin.

Källa: News.ro

Etiketter: Ukraina, vladimir putin, cyklister, berlin,

Publiceringsdatum: 2023-04-30 11:54
Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 163 gånger
Publicerad 2023-04-30 11:49Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://stirileprotv.ro/stiri/international/ucraina-s-a-saturat-sa-mai-astepte-avioanele-f-16-de-la-aliati-si-ze-gata-pentru-marea-contraofesiva-zo-vom-face.html

just nu läser jag att Zelensky inte längre väntar på att ta emot planen. Ukraina har tröttnat på att vänta på F-16-planen från de allierade och "är redo" för den stora motoffensiven: "Vi ska göra det"
2023-04-30

    Sefarge VIP
Intressant Putin få se upp
Så det ej kommer Ångvält
och plattar ut honom
på Ukrainsk mark?
Säkrare då färdas
inuti anonymt
pansartåg?

2023-04-30

  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.expressen.se/nyheter/lavrovs-ilska-polen-overtar-spionnastet/

2023-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP