Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Vårrop

 

Skärande skri
som någon i nöd
tranornas vårrop
väckte oss då

Träden ännu i väntan
åkern grön
jorden obrukad på potatislandet

I staden ropar en fiskmås
intill koltrastens yrvakna spel
när våren stampar i farstun
en glipa har lämnats i drömmen

Den böljande känslan
av vågor
lindrar
smärtan
i väntan
på att dagen vaknar

En ensam påsklilja
under ett äppelträd
vaktar tvättstugegången
ett tåg stannar vid en perrong
krigen pågår runt oss

Jag ser ut mot en klarblå himmel
beslutet mognar i väntan

 

© Eva Hedlund fd Langrath 2023

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-05-01 10:20



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Härligt lyrisk inledning, som övergår i vardagens ständigt skiftande/växlande ljus.
2023-05-02

  Sparvögat VIP
Fina betraktelser om våren ~
i krigets skugga…
2023-05-02

  Marita Ohlquist VIP
En vardagsnära text om tiden som är, våren, kriget och ett beslut som skall fattas, stimulerar tanke och känsla.
2023-05-01

    Lena Söderkvist VIP
En serie vardagliga observationer blir verklig poesi när de ges ett sammanhang som här. Och så lämnas en obesvarad fråga om vad det är för beslut som skall tas. Litet spännande, allt.
2023-05-01

  Emanuel Sigridsson VIP
Eftersom jag dagligen har morgon i trädgården blir min läsning därav påverkad och skapar ett nav av: "I staden ropar en fiskmås
intill koltrastens yrvakna spel" - konflikten följs upp både ovan och under.
Välkomponerat.
2023-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP