Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto. Eget


Drömmar och verklighet

En ensam fiskmås lyfter över höghustaket. Försvinner ur sikte till ljudet av ett tåg, som lämnar perrongen. I tystnaden finns ett öronsus, envist entonigt. Molnen som en grå matta med hoprullad kant, vilande mot en blå springa över bergskanten. På en äng finns ihopsamlat ris. Eldar ska tändas i kvällen, sånger sjungas. Ljuset hälsas välkommen tillbaka. År läggs till år. Den första elden minns jag på en äng, som inte längre finns kvar. Den lätta spänningen när en ett öres smällaren lämnade min hand. Manchester jackan var röd och det ljusa håret kammat i bena. Om krig visste jag ingenting. I nattens dröm samlade jag flyktingar i ett underjordiskt rum tillsammans med en präst. Hjärtat höll på att sprängas när jag drogs mot ljudet av en klocka.

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2023




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-05-04 11:45



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Så stämningsfullt ~ i dova toner…
2023-05-04

  Anya VIP
Så vackert i inledningen med så kommer det dova ikapp. Slutet känns mörkare och jag läser med igenkänning. Fast drömmen gillar jag. Försöker själv engagera mig i flyktingar. Är språkvän. :o)
2023-05-04

    Lena Staaf VIP
Stämninsfullt med en underliggande känsla av hot som konkretiseras i de sista raderna.
2023-05-04

  Kajan VIP
Det är lite fascinerande; hur texten rör sig neråt, inåt från den inledande, målande scenbeskrivningen. Det som komma skall, och det som varit; och till slut den vuxne människans (förtvivlade?) dröm, där en rörelse växer fram inifrån.
2023-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP