Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försäkringskassan har förstört många liv genom sina oveteskapliga beslut. Men nu kan det bli skillnad. En färsk HD-dom banar väg. Tiotusentals kan få skadestånd.


Uträknad

De underliga fenomenen
när droppen har urholkat stenen
och du fallit i en liten hög
när du ej längre på jobbet dög.

Du hade gjort ett sista ryck
fast hjärtat for i hundra knyck
illamåendet tog fart
en outhärdlig sinnesart.

När du föll där mitt i steget
så krävdes vila, slippa kneget
sjukskrivning och medicin
men hål uppstod i ekonomin.

Försäkringskassan sa ”så synd
det saknas objektiva fynd
av röntgen eller synliga ärr
nu blir det avslag, ja tyvärr.”

Ditt fall blev stort där utför stupet
du drogs obönhörligt ner i djupet
du vill jobba men kroppen säger nej
och försäkringskassan lyssnar ej.

Så många har drabbats liksom du
men något håller på att hända nu
Högsta domstolen har sagt ifrån
och från utförsäkrade hörs ett dån.

Överklagningar från flera tusen
tveksamma beslut dras ut i ljuset
en del som fått sina liv förstörda
hoppas nu att äntligen bli hörda.











Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2023-05-04 18:45



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Viktig text att ej flrglömma
Jaa minns själv"byggnads
arbetaren"som störtade
8 meter ned överlevde
Men krossade axeln
Det skulle ju vara
självklart med
Samhällets
ekonomiska
Hjälp så blev
Det icke! An
-höriga och
vänner
Fick hjälpa
Till med att
hålla familjen
"över ytan" undan
ekonomisk misär
Det var för över
10-år sedan
Skamligt att sånt
Plågsamt system
ännu existerar som
Pinar människor då
de blivit utsatta för
någon personlig
Skada!


2023-05-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om mångas tragiska livsöden.
Hoppas att de som drabbats får upprättelse med det snaraste.
2023-05-05

  Öknens Ros VIP
Försäkringskassan är som en enorm koloss som man kan stånga sig blodig på. Hoppas folk blir hörda och får den kompensation de har rätt till. Bra skrivet om orättvisor som drabbar folk.
2023-05-05

  Lottie Ålhed VIP
Att tveksamma beslut dras ut i ljus
är verkligen på tiden.
Försäkringskassan gör inte sitt jobb på det sätt man skulle kunna förvänta sig.
2023-05-05

  Kajan VIP
En målande text om det fasansfulla som har pågått i två decennier; denna hjärtlösa verksamhet som skapat så många tragedier. Glad över domen, men ledsen över alla som inte orkat.
2023-05-05

  Respons VIP
En otroligt viktigt fråga som du tar upp och beskriver på ett väldigt bra sätt. Jag håller tummarna för alla som blivit utbrända och utförsäkrade att de skall få sin upprättelse!
2023-05-04

  stormengudrun VIP
Jag hör till en av de utskrivna:-( Menar du att det finns en dom som skapar hopp för oss?
2023-05-04

  Kungskobran VIP
Myndighetsövergrepp finns på många håll, de flesta är chanslösa mot staten
2023-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP