Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


"DÄR I DRÖMMARNAS HUS"

 

Den där drömmen
 jag drömde en natt

var kanske ändå ett tecken
på någons sorts normalitet
vilket storligen troligen
då skulle ha förvånat mig själv
för mitt liv var då endast
en liten formalitet

 Alla steg blev ändå steg
i rätt riktning

mot något jag aldrig
förr hade fått till

där i min så långa kamp
för att hitta mig själv

för jag har ju aldrig vetat
vad jag egentligen vill

För det livet jag levde
var omåttligt tragiskt

där i en ständig flykt
in i ett destruktivt rus

jo jag älskade känslan
av att tiden den stod still

när jag levde där
i ett sorts drömmarnas hus

Men plötsligt jag hörde
en svag men vacker musik 
 
där i alla de så otrygga
själarnas ödsliga boning
 
för jag stod nu där
som en lögnernas konung

just den där natten
då jag till sist sökte försoning
 

Så nu kan jag oftast
utan skuldkänslor somna

och jag kan sova om natten
utan ångest och kval
 
men ibland jag ännu
svaga viskningar hör

från de sånger som sjungs
där i de utstöttas sal 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-05-05 15:08



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Sankte Per öppnar nog pärleporten för dig.
Fint skildrat
2023-05-06

  Kajan VIP
Fina rim till denna allvarliga dikt om ett befriande bokslut.
2023-05-05
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP