Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna foton


Vårens sprickor

 

En spricka i knoppens hölje
inväntar värmen
framför vitsippebacken

Parningslek med sträckta halsar
guppande tofsar
dansar mot varandra

I lugnet klyver sig frågan in
ordlösheten växlar spår
hand i hand med aningslösheten

En omkullvält kaffekopp
startar en kedjereaktion
av samarbete

Bandet över pannan
stramande
molnen speglar sig i vattenytan
landet styr in i osolidariteten

Osäkerheten
håller din ena hand
kärleken tar tag i den andra
på den steniga stigen

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2023

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-08 17:42



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Gillas! Sista strofen ett hoppfullt stycke:-)
2023-05-18

  Emanuel Sigridsson VIP
En innehållsrik vandring genom livets paradox. Fjärde strofen spelar upp lite extra för mig.
2023-05-09

  Sparvögat VIP
I frågande toner vilar vårens ljus…
2023-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP