Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vissa dagar är livets frågor större

Vinden letar sig in i uterummet
Smeker pannan
kinderna
Mjukt
så mjukt

Huden
Idag känsligare
Sinnena noterar
En dag när ingenting
Är förståligt
Bara frågor
Åter frågor

Mitt i björkens
Ljusgröna skimmer
Mitt i vindens
Smekning
Föll hon ihop
På gräset
Med barnen springandes
Runt lekplatsen
34 år
Nygift
Snickarn skulle börja med utbyggnaden
veckan därpå

Mannen sitter i lunchen med kollegor
efter lyckat möte med kund
När
telefonen ringer
På en sekund
Förändras livet
För all framtid

Vinden känns mer idag
Betyder mer idag
Den tunna linjen
Lyser starkt som regnbågen
Där hon sitter nu
Med ett stort
Varför
Eller vet hon
Nåt mer




Fri vers (Fri form) av Mfredrik VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-05-10 16:51



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livet och döden.
Ja, på en sekund förändras livet för all framtid.
2023-05-10

  Ulf Carlsson VIP
Dramatisk cirkelkomposition som skulle vinna på en tydligare interpunktion och flera skiljetecken.
Onödigt tempusbyte i andra strofen.
2023-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Mfredrik
Mfredrik VIP