Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Ukrainare som vägrar ryska pass kastas med tvång på gatan.

Ukrainska familjer som vägrar ryska pass "kastas med tvång på gatan" och deras hem ges till ryska soldater.Situationen verkar bli allt svårare för vissa familjer i de ukrainska regioner som illegalt ockuperats av ryssarna, rapporterar Kiev. Vissa ukrainska medborgare i den ockuperade staden Starobilsk som vägrar ta ryska pass tvingas ut från sina hem och skickas till så kallade "filtreringsläger", uppgav den ukrainska militären.

I ett tillkännagivande på Facebook sa generalstaben för de väpnade styrkorna i Ukraina att ryska soldater får ukrainska hus att bo i i Starobilsk, Luhansk-regionen, efter att civila har evakuerats. Om ukrainska medborgare vägrar att två gånger det ryska passet, " tredje gången tvångskastas människor och deras tillhörigheter på gatan", heter det i uttalandet.

"Ockupanterna avskräcks inte ens av minderåriga barn som kan bo i lägenheten", rapporterade också generalstaben för de väpnade styrkorna i Ukraina, enligt Business Insider. "Ukrainska medborgare förs till filtreringsläger"
Michael Carpenter, USA:s ambassadör till Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE), sa förra året att "filtreringsläger" användes av ryska trupper för att förhöra ukrainska civila för eventuella regerings- eller militära band.

"Ukrainska medborgare förs till infiltrationsläger i ett samlat försök att undertrycka deras motstånd. Många ukrainska medborgare möter tvångsdeportationer, godtyckliga frihetsberövanden, tortyr och andra övergrepp", heter det i en rapport från utrikesdepartementet. "filtreringsläger", ukrainska medborgare genomsöks ofta för "nationalistiska" tatueringar, fotograferade och fingeravtryckta. De fick sina pass konfiskerade och deras mobiltelefoner genomsöktes, med ryska styrkor som ibland laddade ner deras kontaktlistor, sa rapporten.

En ukrainsk kvinna som deporterats till Ryssland berättade för POLITICO att hon tagits fingeravtryck, fotograferad och ombedd att lämna över personlig information, och all data överfördes från deras mobiltelefoner.

Agenter från Rysslands underrättelsetjänst FSB förhörde de fängslade civila, uppenbarligen i ett försök att avgöra om de hade kopplingar till den ukrainska militären eller regeringen, sa hon i en av de första redogörelserna för driften av ett ryskt "filterläger." för ett år sedan .

De som gav svar som utredarna inte gillade fördes bort, förmodligen till ett annat häkte, sa kvinnan.

Källa: Business Insider

Etiketter: Ryssland, Ukraina, ryska soldater, pass,
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 122 gånger
Publicerad 2023-05-11 12:31Bookmark and Share


    Askanden
det är verkligen tragiskt att människor ställts mot varandra på det här sättet
2023-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP