Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2023.05.12 fredag. Äntligen är det vår.


När fågeln inspekterar holken

Vägg mot vägg med solen står furan
över smörblommor i snåren.
Där tänker postväskan igenom
sina lummiga inviter.

Det droppar av sommartankar från taken
och sommarstugorna väcks till liv.
Kvitter, värme och ljus i klarhet
nalkas varenda vandrare över fjället.

Då syns glädjens mångfald visa sin närvaro
och sårbarhet. Då tanken över allt förlorat
inte räknas som oåterkallelig.

Då man känner alla plikter uppfyllda
och bara sitter på altanen
och läppjar på musikaliska kärleksströmningar.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-05-12 14:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP