Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag dricker av skymningens

Jag dricker skymningens sista
varma solskensdroppar
över allen gipfeln sind ruhe
ditt eko rullar genom tid och rum
Porträttet av ditt ansikte börjar åldras på sin vind
det är betänkligt och är ett dåligt tecken
Enögde oden kan inte hjälpa
ty hans korpar har flugit vilse
och det är det besked som du fruktat
vad kan Du göra?
Ingenting
Ty tid rår Du inte över
fastsmetad som Du är
i tidens obarmhärtighet
försök bli en enda sekund yngre
en enda sekund yngre
du är förlorad




Fri vers (Fri form) av Sören Turesson VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-05-12 19:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP