Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Cornelis Vreeswijks "Fredrik Åkares morgonpsalm"


Granarna

Blås mig i mitt hår
medan bäcken ser mig naken.
Känn den tunga smaken
av kropp och själv jag tvår.
Längst och utmed kanten
står träd och vaktar branten.
De gluttar på min kropp
när jag tvår min själ ett dopp.

Blås vind i mina segel
när månen står på taken.
Kom till mig, va' vaken
och sov, var inte rädd.
Vid kronans rot är fruset,
dess fötter saknar ljuset
men lägg dig i mig bädd.

Blås stormen ur mitt huvud
låt vinden sakta döda.
Här blir vi inte störda.
Jag tvår dig med min gren.
Augustimånen lyser,
nåt särskilt natten hyser
så jag tvår dig med min gren.

Blås eld i min kamin
när allt är smort och vedat.
För allt ska bli förlegat,
men ta ett dopp i vin.
Skuld ska leda dig djupare,
följ med i ström och bli supare.
Blås eld i min kamin
och ta granen med dig in.






Bunden vers (Rim) av Hanna Winnerby
Läst 77 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-05-13 11:14



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Rapp, fina rim, starka bilder!
2023-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Hanna Winnerby