Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vuxna och dom

En riktigt vuxen tilltalar barn med konstlad röst,
och med bestämd ton som är både uppfodrande och befallande.
Men alltså mest av allt konstlad och avståndstagande.
Hen är så pass bortom och ovanifrån att barnen kan fortsätta vara barn.
Småmänniskorna kan nu smita vidare, undfly bliva stura ett tag till.
Och den riktiga vuxna kan fortsätta med sitt, och i det undvika att falla tillbaka ner
i barndomens spjälsäng.




Prosa av Mats Edin VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-05-16 15:01



Bookmark and Share


  Respons VIP
Skönt med en dikt som står på barnens sida.
2023-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP