Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag ska jag flyga

 

Om jag kunde

jag skulle

må bra

 

det är dock inte upp till mig

eller någon annan att få mig  må bättre

det ansvaret ligger på mig

 

å andra sidan

om du ser mig hänga i taket

eller sjunka i havet

 

då hoppas jag (kanske)

att någon mig ser

eller att jag sjunker ner 

 

jag har en stilla undran

varför så många dåligt mår

när vi har det (egentligen) bra

 

jag kan såklart inte tala för alla

inte för den som vid graven står

med sin stora förtvivlade saknad

 

ej heller för den som ensam är

utan någon ens att tala med

inte för den gamla som inte kan gå ut

 

den enda jag kan tala om är mig

jag som får medicin efter medicin

jag som står i köer för utredning och behandling

 

ingen väljer att må dåligt

lika lite som att någon väljer att må bra

jag ser upp mot himmel blå

 

plockar vitsippor 

låter solens värme in

det var vad jag orkade idag

 

vitsipporna lyser upp i köket

jag dricker en kopp te

sedan tar jag mina mediciner

 

Godnatt från mig 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-17 13:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP