Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


majdrottning


Gullvivans lov


När vi landade i stugan
i eftermiddags
kände vi oss så välkomna

du stod där och lyste
med den gula plymen
på svaj

Din doft
din kavata uppsyn
din dräkt
så klädsamt skuren

i stilrent snitt

Hövligt bugade du dig
inför oss
som vore vi kungligheter

andäktigt
böjde vi våra huvuden
till svar

Maj med sina
vårljumma vindar
har nu krönt sin
självklara drottning

och vi sjunger
Gullvivans lov








Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-18 00:28



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Underbart...ja, nu finns det mycket i vår vackra natur att njuta av...härligt foto också...
2023-05-18

  Monika A Mirsch VIP
och jag lyssnar
och stämmer in
...
2023-05-18
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP