Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna foton.


Mandelträdet blommar

Fiskmåsen skriar varnande, överröstar småfågelkonserten en kort stund. Fingrets okänslighet påverkar orden. Livet pågår nära döden. Barnets skratt når mig från marken. Mimikens avsaknad omöjliggör avkodningen. En hårslinga frigör sig i vinden. På balkonggolvet en kvarlämnad grön bindtråd. Livets tombola snurrar. Vi är ovetande om när den stoppar.  Mandelträden vaktar den tomma lekplatsen, när våren vaknar.

 

©Eva Hedlund f.d. Langrath 2023




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-05-17 22:22



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Våren sprider sina dofter i dina underbara ord…
2023-05-19

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om detaljer som bildar en helhet, vårens växande.
2023-05-18

  Skatflickan VIP
Den här texten rymmer så mycket, jag tycker väldigt mycket om hur du har skrivit så självklart och enkelt men med ett djup och en känsla som inger alla livets nyanser. Vackert vackert., tänk att en hårslinga och en bindetråd i sin enkelhet kan ge en text sån känsla. Tycker mycket mycket om!


2023-05-18

  KYREUS of Sweden
Ömsint skildring
av det verkliga livet.
2023-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP