Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Det är underligt med vägar och floder, man ser dom gå förbi och får en hemsk lust att vara någon annanstans.' Tove Jansson, från boken ’kometen kommer’ I alla vatten Lilla L Snart ses vi i alla vatten min kära  


Lilla L

 

Man kanske ska få det?
Dö om man inte vill leva.
Det kanske är vackert nog?
att bestämma när


Sorgen rinner innanför huden, växer årsringar runt synfältet
Smakar beskt i mina andetag


Tågen kan färda oss så långt,
En annan grät och sa att med tågen tar färden slut
Det kanske är vackert nog? att du var min
Att vi ska ge dej friheten att sväva, evigheten att flyta, skänka dej till hav och vind
Det kanske är vackert nog…?
Fast vingarna blev aldrig klara, dina, Mina och årstiderna vissnar bort

 

Alla vill till en plats som inte är här.
Är det vackert där?

 

Jag vet vilket tåg som går dit

 

 




Fri vers (Fri form) av Skatflickan VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-05-20 08:53



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Som om Du varit på en föreläsning med Karl Jaspers om den slutliga erfarenheten. I det sammanhanget fungerar frågan i texten väl.
2023-05-23

  Eva Langrath VIP
Filosofiskt vackert om liv och död.
2023-05-22

    Lena Söderkvist VIP
Filosofiskt i Tove Janssons anda.
2023-05-21

    Julia Engström VIP
”Alla vill till en plats som inte är här, är det vackert där?” Det var fint formulerat om döden
2023-05-20

  SatansSon VIP
I Himmelriket är alllt och alla skönhet Alla naturbehov går över
2023-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP