Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsläxa

Jag ville se vem du är, ensam mitt i natten
Jag kan redan alla ytliga detaljer,
hur du ser ut naken, hur du dricker ditt kaffe
vet ungefär vilket ogräs du odlar i rabatten,
vilka kvalster som plågar dig och angriper dina rötter.

Jag har observerat dig som om du vore en empirisk fallstudie
samlat på mig fakta om dig, stashat undan dom i mitt huvud

Jag har målat ditt porträtt i olja, akryl och akvareller
Sett hur annorlunda du blir när du skiftar dina färger
Insett att du är en annan människa på morgonen,
än den som möter mig på kvällen.

Magnolian blommar!
Det har gått över en månad
och det är äntligen sommar.

Jag försökte verkligen
penetrera rustningen
Vi vill olika saker
jag vill känna mig säker
du vill bara ha mig naken.

Det är inte lönt att vänta på mirakel
Porträtten blev fantastiska och smickrande,
men dom speglar inte verkligheten
mörker skymtar bakom ditt vackra ansikte,
och diset skymmer siktet.

Jag ville veta vem du var på riktigt
Bakom alla fasader, allt glittrigt

Nu vet jag att skenet bedrar
och jag har lärt mig en läxa för en livstid -
Jag vill ha någon som behandlar mitt hjärta
varsamt och försiktigt.




Bunden vers (Rim) av amygdala VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-20 21:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skenet bedrar..

I neonoverall

Ärd från sin far

Som kom hit 1972
2023-05-20
  > Nästa text
< Föregående

amygdala
amygdala VIP