Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Ulriksdal kom några av mina visdikter till. Slut med det nu. Ned med med monarkens besittningsrätt! Man skall inte få vräka skötsamma hyresgäster ens om man är kung. Ers majestät - det var sniket. Sverige - bli modernt, humant och jämlikt någon gång!


Det var en gång ett kafé


Det var en gång en skön oas
där ofta nöjd jag satt
med blick som genom fönsterglas
beskådade nejden så glatt
Jag vandrade på stigar fram
och aldrig att det kom på skam
mitt mål att finna en skugga sval
i ett blommande grönt Ulriksdal

Dess kaffe värmde mig så gott
att ingen annanstans
en bättre dryck jag sedan fått
Den lockade sinnet till dans
och sedan sprang jag salig ut
med dröm om plask och vattensprut
fann vägen åter till strandens vass
i en sommar av yppersta klass

Som livet självt tar slut i moll
försvann min sommarsol
till sist, måhända liten roll
den spelade oss till i fjol
men stor nog att en längtan ge
till det nu tömda slottskafé
som gjorde varat en smula rikt
i ett Sverige alltmer ojämlikt.



18/5 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-05-21 10:29



Bookmark and Share


  Respons VIP
Bra att du uppmärksammar detta gamla maktprivilegium hos kungen som borde tagits bort för 214 år sedan. Kungens devis ”För Sverige i tiden” blir i sammanhanget ett skämt.
Vacker poesi med klös!
2023-05-23

  TrollTörnTrappan VIP
Det skvätter fint om de goda rimmen! Och även om solen går i moll, värmer alltjämt längtan (till vad som kan åter skapas?)

2023-05-21

  Skatflickan VIP
En ljuvlig visdikt och en ingress som jag bara kan hålla med om!
2023-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP