Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Churchill lär ha sagt att det väsentligaste för att göra en lögn till en sanning är att se till att sanningen blir så mycket hemskare att lögnen är att föredra - Tidigare publicerad här i juni 2013. Idag 2023 ser livet bättre ut om än en del kvarstår ...


Egentligen har jag ju det ganska bra ...

... där jag är i livet idag
så varför klagar jag?

Jag har mat på bordet
tak över huvudet
är relativt frisk för stunden
och har underbara barn

Så försöker jag tänka
och söka affirmation för
att mitt liv och min livssituation
så verkligen ser ut ...

Men så kommer posten
Ett eller ett par telefonsamtal
Några möten ...

... vars sammantagna budskap
blir till en konklusion
vilken med smärtsam tydlighet
klargör och sammanfattar 
den faktiska situation
jag befinner mig i
och vars konsekvenser
förtar det mesta av de referenser
jag har eller försöker skapa inom
för att kunna hålla fast vid
tanken på hur bra jag faktiskt har det
eller i alla fall borde ha det 
i det liv och i den livssituation
jag lever och verkar i här idag ...

Då känner jag den där känslan 
som söker finna en lämplig plats inom
där den kan sätta sitt frö
för att det ska få gro, växa och slå rot ...

... Känslan som berättar för mig
hur mycket jag saknar mitt liv ...

- Det liv jag ännu hade innan
jag lärde känna dig
och släppte in dig i mitt liv ...

Dig som är den du
som när ingen hör på
eller finns inom synhåll
inte kan låta bli
att bekräfta  för mig
vad jag känner och ser
och nu under så många år 
har tvingats se och uppleva
att du håller på att göra mot mig ...

Men då som nu
du konstaterar krasst för mig
när jag säger att jag tänker
och avser sätta stopp för dig ...

- Vem är mest trovärdig?
Med hänsyn till den livssituation
jag försatt dig i är du ju
minst sagt rätt färdig ...
Du må vara envis och ihärdig
vilket är nog så irriterande för mig ...
Men hitintills visar väl ändå utfallen
att det är få eller ingen som 
vare sig orkar lyssna mer
eller än mindre är benägna att tro på dig ...

Kanske är det så 
nu som då
Men någonting jag likväl tror på
är livets makt och gåva 
att i grunden mena mig väl
Och att kärleken
ur vilken jag finner min livsvilja
kraft och livsenergi
kommer att stå mig bi ...

- Det är någonting som sammantaget
kommer att avgöra hur min
och din framtid i slutändan kommer att bli ...

Det skänker mig inre ro och sinnesfrid
mitt i denna tillsynes hopplösa strid
som pågår i olika grad av intensitet på dina initiativ ...

Förr eller senare kommer du att tvingas
möta och får ta konsekvenserna 
av det du gjort i ditt liv
för att förstöra mitt med flera andras
förutsättningar för ett verkligt liv ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-05-22 19:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP