Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… fem små pärer med ögon glodde ut mig, lade dem längst in i skafferiet i fem månader, sedan planterade jag dem på balkongen, nu har de växt i en månad. Kanske får potatis till midsommar…


POTATIS


odlade knölar
som magen mätta  
utan mat jag bölar
de humöret upp lättar
de växer i en hink
på min balkong
granne förstår vink
snart vankas allsång
till sill och potäter
matjes och gräddfil  
sen bli man glad och mätter
rullar fram i tjusig stil




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2023-05-23 13:55



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Lustfyllda dikter tycker jag är svårast att skriva.
2023-05-24

  Sparvögat VIP
Så fint ~ till potatisens land…
2023-05-24

    Lena Söderkvist VIP
Nästan som Jack och bönstjälken. Man kan odla fram en helt ny värld om man vill. Supertrevlig text.
2023-05-23

  Respons VIP
Stor glädje över fina små knölar. Blir riktigt sugen!
2023-05-23

  Maria Sundelin VIP
Hihi rolig
2023-05-23

  Öknens Ros VIP
Fint rimmat om denna kära knöl. Det vankas nog sill o potäter här idag.
2023-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP