Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Dikter för Eleos


Eleos dröm

Tid och år smälter samman

Minnen flyter ihop

Som forsar likt i en älv

Om natten i drömmen

En dröm om en bättre värld

Som skapar oro och ångest

Hos tomma betraktare

Av Eleos dröm om natten

En kvinna sitter på sängkanten

Och betraktar Eleos

Och har drömt att Eleos

Somnade in denna natt

Och att hon skulle slippa

Drömmar om Eleos

Men Eleos dröm är evig

Och far rätt ut i evigheten

Den morgon Eleos vaknar

Ur sin ögonblickliga dröm

Eleos drömde om en bättre värld

I ödmjukhet och barmhärtighet

Med Förseglade ideal hämtade

Från en nyanserad verklighet

 

Taleptox Skrev

Den 20230526

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 57 gånger
Publicerad 2023-05-26 15:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP