Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett lustmord på Hjalmar Gullberg


Skyll på en vind

Vad bryr jag mig om förbud

Jag kysser din kind

Jag kysser allt blod till din hud

Det borde ha stannat därvid

Du är ju en annans, blott lånad ikväll

Jag kysser ditt öra, ditt hår

Vad bryr jag mig om jag får

På ögonen kysser jag dig blind

Du ville förstås inte alls

i början besvara min trånad

Men snart ligger din arm om min hals

Från din mun kysser jag

det sista av motstånd som fanns

Din mun ligger tyst

med halvöppna läppar mot min

Det kommer en vind

En världsbild rasar

Det fläktar från gullregnens klasar

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-05-26 18:29



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
lite vilse känner jag mig
i dessa rader
och jag njuter av det i fulla drag
en härlig dikt
att få gå vilse i
2023-07-17

    ej medlem längre
Den här dikten lever. Tar luften ur, lämnar sedan luft att vila i efter orden. Jag sitter under gullregn i Skåne och njuter. Vad härligt livet är ändå, som plötsligt men varsamt kan lägga något så här vackert i ens hand.
2023-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP