Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite lösa tankar ... som tillkom och publicerades här någon vecka innan midsommarafton 2013 ... - Idag 2023 firar jag den helgen med min älskade för femte året i rad ...


Prognosen för Midsommarhelgen är stabil ...

... Vädret synes gynnsamt
för såväl firandet i sig
som för färden dit
oavsett om den kommer ske
till fots, med cykel eller bil ...

Fredagens Midsommarafton
är dock inte riktigt som förr
Allt färre stänger vi reser
och smyckande kläder ...

... Men å andra sidan
med sådant här väder
lär det bli desto fler
som kan klä sig med stil ...

Ty det är ju väsentligt
att till Midsommar i synnerhet
hålla en hög och pregnant profil ...

Men det är mycket som
förändrats under åren som gått
vad avser såväl stort som smått ...

Visst är det rejält sväng
om kanske ej lika många
som väljer att traditionerna följa
med ringdans och lekar
kring midsommarstänger
på gröna ängder
inramade med stolta ekar ...

Nubbe, vin och grogg 
är liksom sill med tillbehör
obligatorium
nu som förr ...
Bara det att det är lite mer 
av det mesta av dryckesvarorna 
nu för tiden ...

Förr var traditionerna syftande till
att öka jordens fertilitet
så att avkastningen till skarorna
av hungrande under den kommande vintern
skulle räcka till ...

Med samtidens allt större koncentration
och fokusering på och möjligen fördjupning i
de delar som handlar om
dryckesorientering och procent-konsumtion
har det där med ökad fertilitet
ersatts med ofrånkomlig 
i det närmaste pinsam infantilitet ...

Midsommarafton med sju blomster under kudden
och att för sin tillkommande göra sig fin
har kommit att ersättas med
fokusering på boxvin
vilket tyvärr blott föder och göder
allt för många svin ...

Saknar traditionell midsommar
och kommer att sova med sju blomster under kudden
för att drömma om dig
som är ämnad för mig ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-05-26 20:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP