Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klassåterträff

Det finns inga linjaler
som är femtio år långa

Det blir för svårt att mäta

Det blir för långt att hantera

Ena änden i radhusväggen
den andra utanför dörren

Barn i ena änden
pensionär i den andra

Ett helt vuxenliv blir osynligt
som om det aldrig funnits

Det finns människor
som både hinner födas och dö

Vi säljer inte sådana linjaler

De går inte att tillverka

De går inte att säja

De går inte att köpa

Lägg ned

Glöm

Gå vidare

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-27 03:36



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint! Livet som rann så snabbt förbi. Alla händelser, upplevelser, minnen.
2023-05-28

  Blomma-Stjärna VIP
Å, vad bra om klassträffen och tiden som går och går och inte går att synliggöra ändå "Ett helt liv blir osynligt som om det aldrig funnits: barn i ena ändan - pensionär i andra"
2023-05-27

    Lena Söderkvist VIP
Säger mycket om livet - inte i detalj förstås, men på det stora hela.
2023-05-27

  Mats Edin VIP
Mätbart bra skildrat
2023-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP