Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ur Dikter för Eleos


Skogsvägen för Eleos

Eleos tar skogsvägen

Och minns sina ungdomsdagar

De människor Eleos träffade då

Är de flesta döda idag numera

I skogen kan Eleos känna sig

Full av barmhärtighet och nåd

Gamla synder gör sig påminda

Men i skogen som är som balsam

På Eleos själs sår och skador

Finner Eleos en trygg vändpunkt

Och Herren har förlåtit Eleos!?

Fåglar svärmar i skogen

Och kvittrar en lovsång för Eleos

På Barmhärtighetens parnass

Kan Eleos finna en poetisk frid

Hur ska Eleos kunna komma vidare?

Om motståndet till Eleos är makt?

Bortom räddning för Eleos

Som är på väg att förlora sin skogsväg??

Eleos återvänder en vecka senare

Men skogsvägen finns då kvar

Eleos vånda att skogsvägen skulle försvinna

Visade sig vara en inbillad fantasi

 

Taleptox Skrev

Den 20230527

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2023-05-27 07:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP