Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det som är

 

 

i sommar ska jag njuta

ta vara på solens värme

en salut vill jag skjuta

sommaren kommer allt närmre

 

minnenas somrar ännu kvar

då oskulden och friden

men också det mörka bar

länge sedan den tiden

 

framtiden låg i sin linda

visste ej vad som skulle bli

kunde ej förhindra

händelser flög snabbt förbi

 

år till år lades till

jag hann knappt med

blev nästan veckovill

det gällde hänga med

 

plötsligt en dag barnen vuxna var

jag förvånat såg dem blivit stora

hade frågor men ej svar

ville dem inte förlora

 

men tiden har sin gång

allt har sitt slut

men jag sjunger en sång

firar dem med salut

 

framgång de alla fått

dock svett och möda det kostat

de alla på livets väg gått

tänk att dem vi fostrat

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-05-27 12:10



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Livets resa målar du
i fina penseldrag…
2023-06-14

    Max Poisé
Skönt rimtempo. Blir behagligt att läsa och med rytmen som nästan skapar musik i bakgrunden!
2023-05-29

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om livet, längtan efter sommaren och moderskärlek.
2023-05-29

    Lena Staaf VIP
Eftertänksam dikt om att vila på lagrarna i härlig sommartid
2023-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP