Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ukrainska kvinnor tränar för Amazonas krigföring.

 

Ukrainska arméns amazoner tränade för att döda ryska inkräktare även med en penna. Varför ger de sig aldrig?

Ukrainska kvinnor som tränar för krig kan döda ryssar med "kontorsmaterial", säger motståndsgruppledaren.

Grundaren av Women's Guard of Ukraine, Olena Biletska, berättade för journalisten Tim Mak att hon utbildade mer än 60 000 kvinnor, skriver Business Insider.
Vissa kan döda med bara en "penna eller en penna", sa Bile?ka.

"Du vet, vi har kvinnor som kan döda människor med kontorsmaterial," sa Bile?ka till krigskorrespondent Tim Mak i en intervju.


"Som en penna eller en penna... det handlar inte bara om vapen eller gevär, det handlar om de föremål som finns i en kontorsbutik", tillade hon.


Olena Biletka grundade Ukrainas kvinnogarde 2014 som ett sätt att förbereda kvinnor för krig.
Sedan dess har hon utbildat över 60 000 kvinnor.

Medan många av rekrytklasserna fokuserar på strid, lär sig de unga kvinnorna – som Bile?ka kallar "Amazons" – också hur man administrerar slagfältsmedicin, humanitärt stöd och underrättelseinsamling.

"Amazonerna" skulle hellre dö än att kapitulera, eftersom de skulle våldtas av ryssarna
Bile?ka berättade också för Mak att hon hoppas kunna lära eleverna att de kan göra vad som helst.

Mer än 60 000 ukrainska kvinnor tjänstgör nu i landets militär, enligt statistik från USA:s ambassad. I oktober 2022 tjänstgjorde cirka 8 000 kvinnor som officerare i den ukrainska militären, enligt Social Europe.

Kvinnliga soldater står inför svåra utmaningar i kampen mot den ryska invasionen. Ukrainska kvinnor i frontlinjen sa till The Invisible Battalion Project att de fruktar sexuellt våld från ryska soldater. Kvinnorna sa att de till varje pris undvek fångenskap och valde att dö istället för att bli tillfångatagna.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2023-05-27 11:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP