Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förbindelse med uppöppnade ögon


Har-unge bortkommen?
Men nej då!

Sittandes mitt på den
lilla åkertegen tuggande

stillsamt med lite viftande
öron på klöverblom

Med rävhona kikande på
från
andra sidan skogsbrynet

Fylld i magen av överkörd
vildsvin-galt från järnvägs
-spåret ovanför den vita villan
Villfarelsen med gröna knutar

Bara tillfälligt vilande sig på
väg
mot väntande ungar i lyan

I en stund av fridfull
pingstdags-kvällning

Utan att känna sig jagad.

Bara harmonisk vila där
solen
lyser rofyllt med sitt sken

till alla och en var
varelser. Så vackert.

Utan att göra skillnad
en
liten stund av evighet

Mellan liv och död.









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-28 17:20



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att äta eller ätas det är frågan, harpalten hade tur denna gång.
2023-05-28

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt om oväntad frid och överlevnad.
2023-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP