Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tjatmoster Svea


TJATETS FÖRLOVADE LAND

Den oppositionelle

hov upp sin röst och kvad:

"I detta tjatsamhälle

finns alls ingen fristad!

Ty vart man än sig vänder

så ältas utan paus

Ett ögonblick i sänder

är svårt när det är kaos!"

 

Man tror att man är fredad

i hemmets lugna vrå

men även där vill gnatet

dock ständigt pocka på

och ställa sig i fokus

samt lägga på sordin

Glöm ros, konvalj och krokus

ty tjat är melodin

 

 

I himlen ska jag slippa

att nötas ned av sånt

Den som är där får slippa

de monotonas front

Där ska vi sjunga lovsång

och prisa Frälsaren

Där blir det ingen dov sång

Där råder friheten!

 

 

LARZ GUSTAFSSON 27/5 2023

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 125 gånger
Publicerad 2023-05-27 17:40



Bookmark and Share


  Koloristen
Ja, det tjatet är outhärdligt och du visar på var lösen finns. Bra.

Men allt tjat är inte så illa ändå. Du minns ju min gamla klasskompis som på 70-talet TJATADE om Sweet och Sparks under en period.
2023-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP