Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Parnassos heliga hjärta


En utökande strävan

Kära Bröder och systrar

Har ni hört talas om att

En diktator önskar med makt utöka

Sitt livsrum för sin nations folk?

Genom att invadera ett annat land

Han svartmålat i sin egen inbillning

Han kunde inte nöja sig med det

Enorma område han redan härskade över

Utan önskade bekämpa det han sett som ondska

Han har fattat beslut att skicka trupper

Till annat lands territorium där de talar

Ett annat språk och har en annan kultur

Nu bombar de med granater sönder hus, hem

Och arbetsplatser för civila

Soldater har dött på löpande band

Idrottsmän har fått svårt att utöva sin idrott

De har blivit avstängda då man blandat

Ihop idrott och politik på ett olyckligt sätt

Sådan var en diktators strävan att

Utöka livsrum för sitt folk

Då han ansåg att hans land var fullt

Och att särintressen skulle skyddas i annat land

Och vår Herre Jesus Kristus

vad tycker han om detta?

 

Taleptox Skrev

Den 20230528

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 74 gånger
Publicerad 2023-05-28 07:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP