Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


i vemodets famn


Minnena vilar


Idag är
en sån dag
då vemodet stiger
från magen och upp

Minns alla gånger
vi firat Mors dag
med tårta och sång

buller o bång

Min egen mamma
blev omhuldad då
fick kaffe på sängen
och blommor i vas

Mor lilla mor
vem är väl som du...
sjöng pappa
och vi hörde andäktigt på

Småningom blev
jag en vakande mor
med vingar så vida
att samla de små

På min egen dag
gick flaggan i topp
falsksång i trappan
kaffe på säng

Barnhänder mjuka
runt om min hals
pussar så blöta
i hjärtat sig lagt

Minnena vilar
i vemodets famn




Fri vers (Fri form) av stormengudrun VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-05-28 10:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP