Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
…På självaste pingstdagen


I salen med göken som hoar

Finns göken som en av parasitgäster;
som i salen av en grönskande trädprakt i början av sommaren
blommandes

”markäng”, av sav, droppar, börjar göken vakna i sitt
ko ko ande, vackraste av välkomnande; majlätet

Urtjusig fågel som
*art betingad och likt en parasit
börjar boa sig på andras bon
men är en glädje av att få höra i maj månad

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 46 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-05-28 10:31



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Vår paradis... parasitfågel är bra fin ändå. Vad vore våren utan den. Ännu ett tecken uppmärksammat av dig.
2023-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP