Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Parnassos heliga hjärta


Omaka par II

De är gifta sedan något år

De har så olika världsbild

Och människosyn

Ibland känner hon sig

Ensamen fast de är två

Han känner sig

som en främling i ett par

De sitter en dag i soffan

Och ser på nyheterna på TV

En dag säger en man på TV

Att det varit hårda domar

Mot några ungdomar som

Demonstrerat utan tillstånd

Och sedan ägnat sig åt

olovlig körning av bil utan körkort

De sitter och ser på TV

Hon fnyser föraktfullt åt

Mannen på TV som meddelar

Att det varit hårda domar

Straffrabatten har tagits bort

Meddelar en journalist och fortsätter

”Det blir 3 års fängelse för gängledaren

Han döms för hot mot tjänsteman”

Han säger till henne

”Dom har rätt och är klarsynta

Det är rätt att döma de som

Gör sig skyldiga till brott. Men det

Är alldeles för lågt straff” säger han

”Vad är ett brott?” frågar hon

”Det är när några som är kriminella

Begår fel. Då skyller man på dom” säger han

”Det finns inga som är kriminella

Från födseln” säger hon och fortsätter

”Du har fel. Det finns hur många

som helst som är kriminella” säger han

”Det är mycket löst folk” säger han sedan

”Vilka är det då?” frågar hon

”Det är de som är utan namn” säger han

”Har inte alla människor ett namn?” säger hon

”Det är olika i olika länder och kulturer” säger han

”Hur vet du det?” frågar hon

”Måste du ställa så dumma frågor!?” säger han

”Varför är det dumt?” frågar hon

”Bara en sån sak. Att du inte begriper det” säger han

”Nu ska jag åka med en polare till puben” säger han

”Du får inte Dricka för mycket Öl” säger hon

”Annars kanske du blir stoppad av Polisen” fortsätter hon

”Och då råkar DU ut för en hård dom istället

För ungdomarna” säger hon till sin man

”Du har alltid varit en barnens vän” säger han

”Hejdå nu går jag. Vi syns senare” säger han sedan

Och lämnar sin hustru i soffan vid Tv apparaten

Och hon som är en romantiker känner sig

Ännu mer ensamen än innan

 

Taleptox Skrev

Den 20230528

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 83 gånger
Publicerad 2023-05-28 14:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP