Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Töcken

När ungvalparna i skolådan
tittar framåt ser de ett töcken
När de knotiga på äldrevården
tittar bakåt ser de samma töcken

Töcknet som går att forma
till sånger om mening
Töcknet som skapar statyer
som pekar med hela handen

Töcknet som skapar golv
tak och rinnande vatten
Töcknet som fyller böcker
bokhyllor och biblioteket

Töcknet som blir händer
kroppar mot kroppar
kuddar som det går att
luta huvudet emot




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-29 02:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag dras in och hypnotiseras av denna dikt. Det finns en skaparkraft i den, jag hittar liksom ett löfte om autonomi. Livet som ett svårbegripligt töcken som man ändå har visst inflytande över. Vackert skrivet, med tankar som stannar kvar.
2023-05-30

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet! Töcknet tolkar jag som den ovissa framtiden och de grumliga minnena. Allt som formar våra liv och som är i ständig förvandling
2023-05-29

    Lena Söderkvist VIP
Livet bjuder mycket, att minnas inte minst. Trevlig dikt.
2023-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP