Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök till svensk tolkning av Bob Dylans Things have Changed.


Jag brukade bry mig


Jag är en orolig man med huvudet i spinn
har inget för mig, kryper ur mitt skinn,
har en brud i mitt knä, eller är det en djinn?
Min hud är vit, ögonen sprängda i blod,
jag ser upp i himlen efter styrka och mod,
är klädd i kostym, min slips är en klenod

Jag står på galgen med halsen snörd
vilken sekund som helst är jag körd

Folk är som galna, tidsandan en komedi,
jag har låst väl om mig i rummet jag sitter i,
jag brukade bry mig, om sånt jag nu skiter i

Den här platsen ger mig bara sorg,
jag är i fel stad, borde vara i Göteborg,
för ett ögonblick trodde jag nåt rörde sig
Jag ska lära mig dansa, kanske jitterbugg,
om man inte försöker något händer inte ett dugg,
jag är nog den ende som vill satsa på mig

Mycket vatten under broarna, och mycket mer,
sitt lugnt, mina herrar, jag ska gå och det kommer fler

Folk är som galna, tidsandan en komedi,
jag har låst väl om mig i rummet jag sitter i,
jag brukade bry mig, om sånt jag nu skiter i

Jag har vandrat bra mycket längre än långt,
Bibelns budskap om Harmageddon är vrångt
Jag drar så långt ifrån mig själv som jag kan
Somligt ska man inte ägna sig åt,
insisterar man så slutar det i gråt,
man blir den som förlorade, inte den som vann

Jag ska förälska mig i första bästa tjej,
sätta henne i en kundvagn och köra hem till mej

Folk är som galna, tidsandan en komedi,
jag har låst väl om mig i rummet jag sitter i,
jag brukade bry mig, om sånt jag nu skiter i

Jag är jävligt känslig men håller det gömt,
man kan lätt såra någon som man missbedömt,
nästa minut kan kännas som en evighet,
ska flyga som en strömstare vid bäcken, dyka i,
all världens sanningar kokar ner till bedrägeri,
Jag älskar en kvinna, men inte hennes personlighet

Herr Si och Fru Så, de dränkte sig i en flod,
jag är inte särskilt kåt på sånt, håller mig för god

Folk är som galna, tidsandan en komedi,
jag har låst väl om mig i rummet jag sitter i,
jag brukade bry mig, om sånt jag nu skiter i




Bunden vers (Rim) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 112 gånger
Publicerad 2023-05-29 12:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP